Birleşmiş Milletler, işgalci teröristlerin bir iddiasını daha yalanladı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı Genel Komiseri Lazzarini bir basın toplantısı düzenleyerek Gazze'deki durum hakkında geniş açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler, işgalci teröristlerin bir iddiasını daha yalanladı
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini, BM'nin Gazze'ye temel hizmetlerin sağlanması için yakıt tedariki görmek istediğini açıkladı.
İşgalci terör rejimi, HAMAS'ın UNRWA'dan yakıt çaldığını ve elinde 500 bin litre kadar yakıt olduğunu iddia etmişti. Bu hususa değinen Lazzarini açıklamasında, "HAMAS'ın Gazze'de neye sahip olup olmadığını bilmiyorum" dedi.
Lazzarini, UNRWA'nın yakıta erişebilmek için israil ile "çatışmasızlık" anlaşmalarına ihtiyaç duyduğunu, yani BM'nin israillilerden bölgenin personeli için güvenli olduğuna ve bombalanmayacağına dair garanti alması gerektiğini söyledi.
Daha fazla yakıt alabilmelerinin tamamen israile bağlı olduğunu ifade Lazzarini, HAMAS'ın BM yakıtını çalıp çalmadığı sorusuna ise 'hayır' diyerek yanıt verdi.