"Binlerce genç tevhid kelimesini yüceltmek için canlarını feda etti"

Afganistan'ın en büyük bayrağı dün başkent Kabil'de Vezir Ekber Han Tepesinde göndere çekildi. Törende konuşan İslam Emirliği Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdusselam Hanefi, "Binlerce gencin beyaz bayrak ve tevhit kelimesini yüceltmek için canlarını feda ettiğini, bugün onların fedakarlıkları neticesinde Afganistan'da güçlü bir İslami sistemin kurulduğunu" ifade etti.

"Binlerce genç tevhid kelimesini yüceltmek için canlarını feda etti"

İslam Emirliği'nin en büyük bayrağı göndere çekildi.

Kabine üyeleri ve İslam Emirliği'nin diğer liderlerinin katıldığı törende açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdusselam Hanefi, İslam Emirliği'nin beyaz bayrağının barış, kardeşlik, egemenlik, birlik ve İslam'ın bir sembolü olduğunu söyledi.

Binlerce gencin, beyaz bayrak ve Tevhid kelimesini yükseltmek için canlarını feda ettiğini vurgulayan Hanefi,  bugün onların fedakarlıkları sonucunda tüm Afganistan'da güçlü bir İslami sistemin kurulduğunu dile getirdi.

İslam Emirliği'nin vizyonuna değinen Hanefi, ekonomik istikrar ve refahı sağlamak için ülke genelinde ulusal bütçeden oluşan altyapı projelerinin başlatılacağını söyledi.

Tevhid kelimesinin tüm Afganların ortak İslami ve milli değeri olduğu belirtilen tören yapılan dualarla sona erdi.

 Ağustos 2021'de işgalci ABD'yi Afganistan'dan kovduktan sonra yönetime gelen Taliban öncülüğünde kurulan Afganistan İslam Emirliği, yeni kararname yayımlayarak üç renkli Afgan bayrağının resmen değiştirildiğini duyurmuştu

Geçtiğimiz ay yayımlanan kararnameyle, Afganistan'daki tüm hükümet kurumlarının ve yurt dışındaki tüm temsilciliklerin beyaz üstüne siyah renkle kelime-i tevhid'in yazılı olduğu bayrağı kullanmak zorunda olduğunu ilan edilmişti