Beninli genç İslamiyet’i seçerek Halit ismini aldı

Benin uyruklu Mahuna Chrıst Junıor (21), üniversite eğitimi için geldiği Gümüşhane'de İslamiyet’i seçti. Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Junıor, "Halit" ismini aldı.

Beninli genç İslamiyet’i seçerek Halit ismini aldı

Gümüşhane'de üniversite okuyan Benin uyruklu Mahuna Chrıst Junıor İslamiyet’i seçti.

Müslüman olmaya karar veren Junıor için Gümüşhane İl Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün rehberliğindeki merasimde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Junıor, "Halit" ismini aldı.

İslamiyet’i seçen Halit, "Ev arkadaşım Eyüp beni müftülüğün programlarına davet ediyordu. Beraber dini programlara gittik. Bu programlar ve ev arkadaşım Eyüp beni çok etkiledi. Ev arkadaşım Eyüp’ün dini İslam ve biz beraber güzel zamanlar geçiriyoruz. Kendisi çok iyi bir insan. Dinini çok güzel yaşıyor, bu beni çok etkiledi. Beraber dini sohbetlere gittik. Etkinlikler yaptık. Bu ortamda beni çok etkiledi ve doğru yolun İslam olduğunu anladım. Bu gibi nedenlerle İslamiyet’i seçtim." diye konuştu.

İl Müftüsü Hüseyin Gün de, "Ramazan ayında bir kardeşimiz İslamiyet'i seçmişti. Halit  kardeşimiz de İslamiyet'i seçti. Bundan dolayı son derece memnunuz.  Henüz yirmi bir yaşında bu genç kardeşimizin güzel dinimiz İslam'ın bu güzellikleri çerçevesinde İslamiyet'i kabul etmesi son derece bizi memnun etmiştir. İlgilendiğimiz diğer ülkelerden gelen kardeşlerimiz ve gençlerimiz de var. Onlarla ilgili faaliyetlerimize devam ediyor. Allah bu evladımıza ve bizlere inandığımız değerler, inancımız doğrultusunda hareket etmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.