Belçika'da imamlara yönelik takip

Belçika Güvenlik servisi ülkedeki cami imamlarına yönelik takip ve kontrolleri artırdı.

Belçika'da imamlara yönelik takip

Belçika Devlet Güvenlik Servisi’nin (SV) kontrolüne tabi olan imam sayısı 2016’da 37, 2017’de 85 iken, geçtiğimiz yıl 72 olarak tespit edildi.

Bu imamların sayısı, Brüksel Havalimanı ve Maalbeek metro istasyonunu hedef alarak 32 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan eş zamanlı saldırıların yaşandığı 2016 yılına kıyasla son iki yılda iki katına çıktı.

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, aşırı sağcı Flaman Menfaati (Vlaams Belang) Partisi milletvekili Barbara Pas’ın soru önergesine cevaben bu rakamları verdi.

Barbara Pas, “Hükümetin, bu imamlara karşı net adımlar atmadaki başarısızlığını anlayamıyorum. İstenmeyen kişiler olarak düşünülmeli ve Belçika dışına sürülmeleri gerekiyordu. Belçika'da radikalizmin yayılmasında büyük bir tehlike arz ediyorlar. Devlet bu tehlikeyi ortadan kaldırmak istediyse bu konuda kesinlikle sert hareket etmeliydi.”  dedi.

Belçikalı yetkilileri ülkedeki eylemleri bahene ederek, yurtdışında imam gelmesini engellemek ve ülkedeki imamları da sınır dışı etmek için bu gerekçeler arkasına sığınmakla suçlanıyor.