Belçika Parlamentosu'nda Kur'an okunması siyonistleri rahatsız etti

Belçika parlamentosunda bir cami imamının Kur’an-ı Kerim tilavetini gösteren bir klibin yayınlanması, Belçika içinde ve dışında özellikle Siyonistler arasında sert tepkilere neden oldu.

El-Cezire sitesinin haberine göre, video klipte cami imamı Muhammed Ensar Ahzab suresinden ayetler okurken görülüyor.

Fransız Figaro gazetesinde yayınlanan habere göre, İmam Muhammed Ensar Bot sosyal ağlarda Ahzab Suresi’nin 46 ve 47. ayetlerinin okunuşunun bir klibini ve aynı surenin 41-43. ayetlerinin bir başka klibini yayınladı.

Bu iki klipte yayınlanan ayetlerin aksine eleştirmenler, imamın Ahzab Suresi’nin 26. ayetini tilavet ettiğini iddia ettiler. Bu, sosyal medya aktivistlerinin İsrailli yetkilileri ve onların Avrupa’daki müttefiklerini yalan söylemekle suçlamasına neden oldu.

İşgalci İsrail’in Belçika ve Lüksemburg Büyükelçisi Edith Rosenzweig Abu,​ bu olaydan duyduğu şaşkınlığı dile getirerek camii imamının okuduğu ayetin Müslümanlarla Yahudiler arasındaki savaşla ilgili olduğunu iddia etti.

Büyükelçi bu ayetin Yahudilerin öldürülmesi ve esaret altına alınması çağrısında bulunduğunu söyleyerek  bu eylemin 18 bin Yahudiye evsahipliği yapan Brüksel’de Yahudi düşmanlığı ve korkunun arttığı bir dönemde gerçekleştiğini iddia etti.

Sosyal ağ kullanıcıları Siyonist İsrail’in Büyükelçisinin iddiasının yalan olduğunu vurguladı. Muhammed Ensar, Ahzab suresinin 41 ila 43. ve 46 ve 47. ayetlerini okumuştur.