Batman, Siirt ve Cizre Umut Kervanı Regaip Kandili vesilesiyle yüzlerce aileyi sevindirdi

Batman, Siirt ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı, Regaip Kandili vesilesiyle yüzlerce mazlum ve mağdurları sevindirdi.

Batman, Siirt ve Cizre Umut Kervanı Regaip Kandili vesilesiyle yüzlerce aileyi sevindirdi

Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, yaptığı açıklamada, Umut Kervanı olarak mübarek üç aylar ve Regaib Kandili hürmetine Batman merkez ve ilçelerinde bulunan ihtiyaç sahibi 400 aileye gıda kolisi yardımında bulunduklarını söyledi.

Güzel, “Manevi iklimimizin baharı mübarek üç aylara bizleri yeniden ulaştıran Cenab-ı Allah'a hamd olsun. İçerisinde Regaib, Beraat ve Kadir Gecesi gibi mübarek geceleri barındıran manevi değeri yüksek bu mevsim değerlendirildiğinde bizler için büyük bir nimet ve fırsattır.” dedi.

Siirt

Yaptıkları yardım çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Siirt Umut Kervanı Kadın Kolları Başkanı Aynur Tokdemir, manevi iklimin başlangıcı olan üç aylar münasebetiyle yıl boyunca yaptıkları yardım çalışmalarını daha da artırarak devam edeceklerini söyledi.

Üç ayların manevi anlamda Müslümanlar için değerli olduğu ve değerlendirilmesi gerektiğini belirtilen Tokdemir, bu mübarek ayların fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yardım edilen aileler kalplerinden geldiğince vesile olanlara içtenlikle dua ettiler

120 aileye gıda ve kırmızı et yardımında bulunduklarını ifade eden Tokdemir, “Kardeşlerimizin evlerine giderken özellikle Regaib Kandillerini kutladık. Hem kendimiz hem de bize destek olan hayırseverlerimiz için dua talebinde bulunduk. Yardımları teslim ettiğimiz her aile, kalplerinden geldiğince vesile olanlara içtenlikle dua ettiler. Rabbim bu hayırları makamında kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

Cizre

İhtiyaç sahibi aileler ile zenginler arasında köprü olmaya devam eden Cizre Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelere "Üç Aylar" ve Regaip Kandili vesilesiyle kırmızı et kumanya ve gıda paketi yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Tüm İslam ümmetinin Regaip Kandil’ini tebrik ettiklerini belirten Cizre Umut Kervanı Başkanı Servet Adlım, hayır sahiplerinin sunmuş oldukları desteklerden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Yapılacak yardımlar doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Adlım, üç aylarda yapılan yardımların mükafatını hatırlatarak, hayırseverlerin bu mübarek ayları fırsat bilmeleri gerektiğini söyledi.

Yardım yapılan ihtiyaç sahibi aileler, bu mübarek günde kendilerini unutmayan Umut Kervanı ve hayırseverlere teşekkür etti.

İLKHA