Batı Şeria'da şehid sayısı 10'a yükseldi

İşgalci İsrail askerlerinin, Batı Şeria'daki Gazze Şeridi'ne destek gösterilerine saldırısında şehid sayısı 10'a yükseldi.

Filistinli direniş gruplarının çağrısı üzerine Batı Şeria’nın çeşitli kent ve beldelerinde cuma namazı sonrası gösteriler düzenlendi. Göstericiler, İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki ihlallerini ve Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto etti.

Şehit sayısı 10'a yükseldi

İşgalci İsrail askerleri ise Filistinlilerin barışçıl gösterilerine plastik ve gerçek mermi, ses bombaları ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ikisi işgal güçlerinin, biri sivil Yahudi işgalcinin ateş açması sonucu 3 Filistinli daha şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Eriha kentinde 1, Nablus kentinde 2 olmak üzere 3 Filistinlinin daha İşgalci İsrail askerlerince açılan ateş sonucu şehit olduğu açıklanmıştı.

Gerçek mermilerle saldırıyorlar

İşgalci İsrail askerleri bu sabah da Batı Şeria’nın Ramallah kenti yakınlarında araçlı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla bir Filistinliyi şehit etmişti.

Öte yandan Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde devam eden gösterilerde 37 Filistinlinin İşgalci İsrail askerlerinin gerçek mermileriyle yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca 31 Filistinlinin de plastik mermilerle yaralandığı vurgulandı.

AA