Barzani'den KDP'nin 74’üncü kuruluş yıldönümünde dikkat çeken mesaj

Barzani, KDP’nin 74’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, KDP'nin Kürdistan kurtuluş hareketi tarihinde mücadele eden Kürtler için ulusal bir okula dönüştüğünü vurguladı.

Barzani'den KDP'nin 74’üncü kuruluş yıldönümünde dikkat çeken mesaj

Bugün, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) 74’üncü kuruluş yıldönümü. KDP,  Mele Mustafa Barzani liderliğinde, 16 Ağustos 1946 tarihinde Kürdistan Cumhuriyeti’nin başkenti Mahabad’da kuruldu.

Barzani, KDP’nin 74’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “KDP’nin kurulmasının amacı, Kürt milletinin siyasi mücadele ruhunu canlı tutmak ve zorlu bir dönemde Kürt’ün kendine olan güvenini güçlendirmekti” ifadesini kullandı.

Barzani, “KDP her zaman ve her dönemde Kürdistan halkının meşru haklarını savunmuş, bu hakları en önde koruyarak bunu fiiliyatta da göstermiştir. Bunun için KDP her zaman Kürdistan halkının umudu olmuş ve yine bu yüzden Kürdistan halkının düşmanlarının plan ve hedeflerinin odağı olmuştur” vurgusunda bulundu.

Barzani’nin mesajının devamı şöyle:

Bu yıldönümünde Kürdistan halkı içinde birlikte yaşam, hoşgörü ve barışın önemine vurgu yapıyoruz ki bu KDP’nin temel görevlerinden biridir. Kürdistan’daki etnik ve dini bileşenler arasındaki birlikte yaşam, siyasal ve toplumsal barış korunmalıdır.

KDP’nin 74’üncü kuruluş yıldönümünde sevgili Kürdistan halkına şunu hatırlatmak isterim ki KDP, mücadele eden Kürt’ün iradesinin birlik ürünüydü. KDP, bir ayrışma veya cepheleşmenin sonucunda doğmamıştır. Bu yüzden KDP birlik ve Kürdistan halkının irade birliği için bir merkez olmuştur. Yine bu anlamda KDP kardeşlik, barış ve birlik için her zaman hazırdır çünkü Kürdistan halkı için olan her başarı ve kazanım Kürdistan’daki taraflar arasındaki birlik ve kardeşlik sayesinde elde edilmiştir. Kürdistan’daki parti ve siyasi taraflardan, Kürdistan Bölgesi’nin karşı karşıya olduğu tehdit ve engellerin aşılması için kardeşlik ruhu ve sorumluluk duygusuyla birlikte çalışmalarını talep ediyorum. ”

Buradan bir kez daha diğer parçalardaki Kürt siyasi güçlerinden, Kürdistan Bölgesi’nin durumunu göz önünde bulundurmalarını ve Kürdistan Bölgesi’nin zarar görmesine sebep olmamalarını istiyorum. Çünkü Kürdistan Bölgesi halkı artık zarar, bombardıman ve diğer sorunlara tahammül edememektedir. Kürdistan Bölgesi’nin kendi sorunları vardır ve diğer zarar ve acılara karşı durabilecek durumda değildir. Bunun için komşu ülkelerden ve Kürt güçlerinden, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın egemenliğine saygı duymalarını ve Kürdistan Bölgesi’nin kargaşa meydanına çevirmemelerini talep ediyorum.

Son olarak bu kutlu yıldönümünde tüm KDP’lileri ve Kürdistan’ın onurlu halkını bir kez daha tebrik ediyorum. Ölümsüz Barzani’nin şu sözünü hepinize hatırlatmak isterim: Zaferde mağrur, yenilgilerde umutsuz olmayın. Bütün KDP’lilerden isteğim şudur; irade ve umutlarınız güçlü olsun çünkü siz bütün Kürdistan halkı için irade, umut ve güçsünüz. Hepimiz, birbirimizi kollamalı, zulüm gören Kürdistan halkının arkasında olmalıyız. KDP’yi ortadan kaldırmak isteyen herkes şunu bilsin ki KDP halkın mülküdür, KDP eğilmemiştir ve yıkılmayacaktır. Bütün sevgili Kürdistan vatandaşlarına sağlık ve esenlik diliyorum.” dedi.

K24