Banknot ve madeni paradan koronavirüs bulaşır mı?

ABD Asya ülkelerinden gelen banknotları tekrar dolaşıma sokmadan önce olası risklere karşı 7 ila 10 gün boyunca karantinaya almaya başladı.

Banknot ve madeni paradan koronavirüs bulaşır mı?

Amerika Birleşik Devletleri, dünyada yayılmaya devam eden yeni tip koronavirüs salgınına karşı Asya’dan gelen banknotları karantinaya alıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Çin ve diğer Asya ülkelerinden gelen banknotları ülkenin finansal sisteminde tekrar dolaşıma sokmadan önce olası risklere karşı 7 ila 10 gün boyunca karantinaya almaya başladı.

Koronavirüs paradan bulaşabilir mi?

 

Kağıt, madeni veya herhangi bir nesne aracılığıyla bulaşıcı olasılığı çok olsa da uzmanlar bunun sıfır risk olduğu anlamına gelmediğini vurguluyor. Bu konuda açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "yeni tip koronavirüsün madeni para, banknot veya kredi kartı gibi nesnelere dokunarak bulaşma riskinin "çok zayıf" olduğunu açıkladı.

Nem oranı ile bulaşma riskini artıyor

Yeni tip koronavirüsün bir nesneye bırakıldıktan sonra hayatta kalma süresi bilimsel olarak tam bilinmiyor. Ancak bilim insanları yüksek nem oranının virüsün hayatta kalma süresini artırabileceği konusunda uyarıyor.

DSÖ her şeye rağmen her saatte bir en az 20 saniyelik ellerin yıkanması tavsiyesinde bulunuyor.

Ajanslar