Bangladeş'te protestolar sırasında tutuklanan tüm kişilerin serbest bırakılmasına karar verildi

Halkın direnişine daha fazla dayanamayarak ülkeden kaçan İslam düşmanı Şeyh Hasina Vecid'in ardından Bangladeş'te yeni gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin'in talimatıyla tutuklanan eski muhaletef liderlerinden Halide Ziya'nın ve protestoları sırasında tutuklanan tüm kişilerin serbest bırakılmasına karar verildi.

Bangladeş'te protestolar sırasında tutuklanan tüm kişilerin serbest bırakılmasına karar verildi

Ülkenin ulusal gündeminde yer alan haberlere göre Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin, Şeyh Hasina'nın devrilmesinden saatler sonra hapisteki eski başbakan ve ana muhalefet lideri Halide Ziya'nın serbest bırakılmasını emretti.

Cumhurbaşkanlığı basın ekibi tarafından yapılan açıklamada, "Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) genel başkanı Begüm Halide Ziya'nın derhal serbest bırakılmasına oybirliğiyle karar verildi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı başkanlığında yapılan toplantıya Ordu Komutanı General Waker-Uz-Zaman'ın yanı sıra donanma ve hava kuvvetleri başkanı ve BNP ve Cemaat-i İslami partisi de dahil olmak üzere birçok muhalefet partisinin üst düzey liderlerinin katıldığı ve haftalardır devam eden öğrenci protestoları sırasında tutuklanan tüm kişilerin serbest bırakılmasına karar verildiği belirtildi.

Toplantıda derhal geçici hükümetin kurulmasına karar verildiğide açıklandı.

HASİNA ÜLKEDEN KAÇMIŞTI

1 Temmuz'da başlayan protestolar, ülke genelinde büyük bir halk hareketine dönüştü. Halkın direnişine daha fazla dayanamayan İslam düşmanı Şeyh Hasina Vecid, Hindistan'a kaçtı.

Halkın direnişine daha fazla dayanamayan İslam düşmanı Şeyh Hasina Vecid, bugün Hindistan'a kaçtı.Başbakan Şeyh Hasina'nın istifa ettiği ve askeri helikopterle ülkeden kaçtığı bildirildi.