Bahreyn Kralından ABD'ye yeni bir hizmet

Bahreyn, ABD'nin 'Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda seyrüsefer güvenliğini temin etmek' iddiasıyla başlattığı girişime katılacağını duyurdu.

Bahreyn Kralından ABD'ye yeni bir hizmet

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie ile gerçekleştirdiği görüşmede, Manama’nın bölgenin güvenlik ve istikrarını arttırmaya katkı sağlayan Washington’un çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, ülkesinin bölgedeki ticaret, enerji ve uluslararası serbest geçiş özgürlüğünü güvence altına almak için ortak çalışmada yer alacağını söyledi.

ABD yönetiminin Hürmüz Boğazı ve Babu'l Mendeb'de 'seyrüsefer güvenliğini sağlamak için' uluslararası koalisyon kurma girişimine İngiltere haricinde Avrupa ülkeleri olumsuz yanıt vermişti.

Hamad bin İsa Al Halife ve Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamad’ın da katıldığı toplantıda Mckenzie’nin Bahreyn ve ABD’nin askeri ve savunma işbirliğini geliştirme çabalarına övgüde bulunduğu ifade edildi.

CENTCOM Komutanı Kenneth McKenzie iki ülke arasındaki tarihsel bağları güçlendirme ve askeri işbirliğini geliştirme çabalarından ötürü Bahreyn Kralı’na teşekkürlerini ileterek, Bahreyn’in bölgesel ve küresel barışa önemli katkısının olduğunu ifade etti.

Ajanslar