BAE: Beyaz Saray'da İsrail ile görüştük

Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir yetkili, Beyaz Saray'da İsrail ile görüştükleri iddialarını doğruladı. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, toplantının içeriğiyle ilgili bilgi vermedi.

BAE: Beyaz Saray'da İsrail ile görüştük

Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bir yetkili, Beyaz Saray’da İsrail ile BAE arasında görüşme yapıldığı iddiasını doğruladı.

CNN Arapça'ya konuşan ancak adının açıklanmasını istemeyen hükümet yetkilisi, toplantının içeriğiyle ilgili bilgi paylaşmadı.

Siyonist İsrailli yetkililer ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

İşgalci İsrail ve BAE'nin Beyaz Saray'da gizli toplandığı iddiası

Amerikan Axios haber sitesi dün, Beyaz Saray'ın aralık ayında ABD, İşgalci İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin İran'a karşı iş birliği ve iki ülke arasında saldırmazlık paktının görüşüldüğü bir toplantıya ev sahipliği yaptığını öne sürmüştü.

İddiaya göre, toplantıda ABD'yi Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, O'Brien'ın Yardımcısı Victoria Coates ve ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, İşgalci İsrail'i ise Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben Shabbat, BAE'yi de ülkenin Washington Büyükelçisi Yusuf Otaiba temsil etti.

AA