Avusturya Özgürlük Partisi üyleri Kabil’de: Afganistan'ın durumu medyadan duyduklarımızdan çok daha iyi

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Avusturya Özgürlük Partisi'nin önde gelen üyeleri Dışişleri Bakanı Mevlevi Emir Han Muttaki'yi ziyaret etti.

Avusturya Özgürlük Partisi üyleri Kabil’de: Afganistan'ın durumu medyadan duyduklarımızdan çok daha iyi

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Avusturya Özgürlük Partisi'nin önde gelen üyeleri bugün Dışişleri Bakanı Mevlevi Emir Han Muttaki'yi ziyaret etti.

Konuklarını karşılayan Dışişleri Bakanı Muttaki, Afganistan'daki durumu yakından ve gerçekçi bir şekilde gözlemlemenizden mutluluk duyduğunu belirterek, "Afganistan'daki durumun medyada gösterildiğinden ve konuşulduğundan çok daha farklı olduğunu anlamış olmalısınız" dedi.

Sayın Muttaqi ayrıca, Viyana'daki Afganların sorunlarını ele almak üzere konsolosluk hizmetleri ve diğer kolaylıkların sağlanması konusunda da görüşmelerde bulundu.

Daha sonra Avusturya Özgürlük Partisi üyeleri Afganistan'ın durumunu medyadan duyduklarından çok daha iyi olarak değerlendirdiler.

Kabil'in mevcut durumu hakkında bazı Afganlarla konuştuklarını söylediler. Onlarla konuşmamız sonucunda Afganların mevcut durumdan memnun olduklarını ve kendilerini güvende hissettiklerini gördük.

Özgürlük Partisi üyelerinden Sayın Yohannes, genel güvenliği sağlayan ve Afganistan'da kırk yıldır süren çatışmalara son veren mevcut Afganistan hükümetinin henüz tanınmadığını üzülerek belirtmek isterim dedi.

Son olarak Özgürlük Partisi üyeleri, Afganistan'ın mevcut durumunun gerçek resmini Avrupa'ya yansıtacaklarını ve bunu yetkilileriyle, halkıyla ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerle paylaşacaklarını vurguladılar ve söz verdiler.