Avustralyalı akademisyen el-Ezheri: Müslüman ülkeler sadece Gazze katliamını izledi

Avustralyalı Müftüler Forumu Başkanı, Gazze Şeridi'nde devam eden Siyonist İsrail'in soykırımına karşı tarafsız kalan Müslüman ülkeleri kınayarak, Müslümanları İsrail rejimine karşı dayanışma göstermeye çağırdı.

Avustralyalı akademisyen el-Ezheri: Müslüman ülkeler sadece Gazze katliamını izledi

Abdulkuddus el-Ezheri 38. İslam Birliği Konferansı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada Kudüs ve kutsal Mescid-i Aksa'nın önemini vurguladı ve dünyadaki tüm Müslümanlara çağrıda bulundu.

İsrail'in kuşatma altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarını Müslüman dünyası için ciddi bir meydan okuma olarak nitelendirdi ve kuşatma altındaki bölgeye yapılan amansız saldırılarda binlerce kadın, çocuk ve yaşlının şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Avustralyalı el-Ezheri, "Gazze'de işlenen suçlar tarihteki benzersiz vahşetler arasında yer alırken, birçok İslam ülkesi Gazze'deki felaket koşullarını sadece izliyor." diye ekledi.

El-Ezheri, Müslümanlara karşı Yahudi aşırılığının geçmişine ve Müslüman toplumlarını bölme çabalarına değindi.

"Bu aşırılıkçılar, Müslümanları bölmek için hala profesyonelce komplo kuruyorlar" dedi ve dünya Müslümanlarını düşmanlarına karşı dayanışmalarını sürdürmeye çağırdı.