Avustralya'da orman yangınları nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

Avustralya'nın Victoria eyaletinde meydana gelen orman yangınları nedeniyle, eyaletin batısındaki kasabalarda yaşayan iki binden fazla kişi tahliye edildi.

Avustralya'da orman yangınları nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

Yetkililer, Avustralya'da kontrolden çıkan orman yangınları nedeniyle, iki bin kişiye ev sahipliği yapan Raglan ve Beaufort kasabalarında yaşayanları, çevre bölgeyi terk etmeye ve 95 kilometre uzaklıktaki Ballarat bölgesel merkezine doğru yola çıkmaya çağırdı.

Ballarat'ın kuzeybatısında yaklaşık 50 kilometrekarelik alan alevler içinde kaldı. Benzer bir alan da batıya doğru kontrolden çıkıyor.

İtfaiye Otoritesi şefi Jason Hefferman, yaptığı açıklamada, "Yangın boyutunun önümüzdeki bir veya iki saat içinde hızla büyümesini bekliyoruz, bölgedeki sakinlerin orman yangınından kurtulma planlarını şimdi uygulamaya koymaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Eyaletin büyük kesimleri yangınlara karşı yüksek alarma geçti ve Meteoroloji Bürosu sıcak, kuru rüzgarlar ve fırtına potansiyeli nedeniyle birçok bölge için aşırı yangın tehlikesi uyarısı yaptı.