Avustralya Dışişleri Bakanı Wong: Tel Aviv "rotasını değiştirmezse destek kaybedecek"

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, İşgalci İsrail'in rotasını değiştirmemesi halinde "destek kaybetmeyi sürdüreceğini" söyledi.

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong:  Tel Aviv "rotasını değiştirmezse destek kaybedecek"

The Guardian'ın haberine göre Wong, Avustralya Finansal Revizyon adlı iş dünyası zirvesinde yaptığı konuşmada, dünyanın Gazze'deki sivillerin ölümü ve insani krizin büyüklüğü nedeniyle dehşet içinde olduğunu belirtti.

Wong, ABD Başkanı Joe Biden'ın Binyamin Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiği" açıklamasını için de "Başkan Biden değerlendirmesinde haklı." ifadesini kullandı.

Hamas'ın 7 Ekim saldırılarını kınadığını yineleyen Wong, o zamanlar dünyanın Tel Aviv'i anladığını ve dayanışma içerisinde olduğunu ancak Tel Aviv'in verdiği karşılık sonrası "Gazze'de artık bir insani felaket yaşandığını" belirtti.

Wong, "Rotasını değiştirmezse İsrail'in destek kaybetmeyi sürdüreceğini düşünüyorum." dedi.

Ülkesinin önemsediği konularda elini güçlendirmek amacıyla Kanada ve Yeni Zelanda ile çalıştığını ifade eden Wong, İşgalci İsrail'den "Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanında (UAD), İsrail'e karşı soykırım suçlamasıyla açtığı davada verilen ihtiyati tedbir kararlarına uymasını" istedi.