Avrupa Yetim Eli'nden Somali Adalet Bakanı'na ziyaret

Hayır çalışmalarını yürütmek için Somali'de bulunan Avrupa Yetim Eli Derneği heyeti, Türkiye'de eğitim gördükten sonra Somali'de Adalet Bakanı olan Abdulkadir Mohammed Nur'u makamında ziyaret etti.

Merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Yetim Eli heyeti, Kurban Bayramı münasebeti günlerdir Somali'de sürdürdükleri çalışmalarını nihayete erdirdi.

Yapılan çalışmalar kapsamında binlerce yoksul aileye başta kırmızı et olmak üzere ayni, nakdi yardımda bulunan dernek üyeleri, kız ve erkek çocuklara giysi yardımında da bulundu.

Son olarak Somali Adalet Bakanı Abdulkadir Mohammed Nur'u makamında ziyaret eden heyet, yaklaşık bir saat süren görüşmede Avrupa Yetim Eli'nin, dünya ülkeleri ve Somali'de yürüttüğü çalışmalar hakkında Adalet Bakanı'na bilgi paylaşımında bulundu.

2009 ile 2017 yılları arasında Türkiye'de yaşamış ve bu zaman zarfı içinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Somali Adalet Bakanı Abdulkadir Mohammed Nur, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avrupa Yetim Eli'nden Somali Adalet Bakanı'na ziyaret
Somali Adalet Bakanı Abdulkadir Mohammed Nur

Ziyarette, Türkiye'nin Somali halkı için ikinci vatan olduğunu kaydeden Bakan Mohammed Nur, Avrupa Yetim Eli'nin ülkede yürüttüğü çalışmalar için kendilerine teşekkür etti.

Bakan Mohammed Nur, "Öncelikle Somali'ye hoş geldiniz. Türkiye ikinci vatan. Türkiye'nin ülkemize yaptığı yatırımlar havalimanından başlıyor. Yapılan yardımlar ve hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Tekrar geldiğinizde ülkemizin diğer bölgelerini de gezmiş olursunuz. İnşallah Avrupa Yetim Eli olarak Somali'ye sık sık gelirsiniz. Somali yeni yeni inşa ediliyor ve sizlerden isteğimiz uzun vadeli projeler hayata geçirmeniz. Eğitim, sağlık ve hastaneler konusunda yatırım yapılmalı, insanlara teknik eğitim alanlarında yardımcı olunmalıdır. Yaptığınız çalışmalardan dolayı müteşekkiriz, inşallah hep beraber başaracağız. Tüm Müslüman ülkelerinin çektiği bu sıkıntılar da inşallah biter. Ve aklımızı, gücümüzü berber kullanırız." dedi.

Avrupa Yetim Eli Yetkilisi Nizamettin Aygan ise, "Somali halkının Türkiye'ye olumlu bakışı, mütevaziliği bizi mutlu etti. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarla birlikte inşallah yardım çalışmalarımız Somali'de devam edecek. İlerleyen zaman dilimi içerisinde Somali'de farklı projeler hayata geçirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA