Avrupa Yetim Eli aracılığıyla Almanya'dan gelen gönüllü gençler depremzedelerin yaralarını sarmaya gayret ediyor

Avrupa Yetim Eli aracılığıyla Almanya'dan deprem bölgesi Adıyaman'a destek olmak için gelen gençler depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışıyor.

Avrupa Yetim Eli aracılığıyla Almanya'dan gelen gönüllü gençler depremzedelerin yaralarını sarmaya gayret ediyor

Dört kişilik bir ekiple Adıyaman'daki depremzedeler için geldiklerini dile getiren gençlerden Yasin Erdoğan Avrupa'da yaşayan hayırseverlere çağrıda bulundu.

Topladıkları yardımları deprem bölgesine getirdiklerini belirten Erdoğan, "Biz dört Kişi olarak Almanya'nın Köln şehrinden, orada topladığımız hayırları dağıtmak ve buradaki çalışmalara destek olma amacıyla Avrupa Yetim Eli aracılığıyla Adıyaman'a geldik. Burada gördüğünüz gibi yaptığınız hayırlar iftar yemekleri ve sahur da kumanya olarak verilmektedir.  Bunun dışında yapılan yardımla hijyen malzemeleri ve kıyafetler için kullanılmaktadır. Biz burada kardeşlerimize yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz. her gün farklı farklı yemekler yapılıyor. Buradaki kardeşlerimize destek olmak mecburiyetindeyiz. Avrupa'daki tüm hayırseverleri deprem bölgelerine ciddi anlamda yardım etmeye davet ediyorum. Burada çok ciddi ihtiyaç devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

"İnsanlarımız çok zorluklar çekiyor"

Deprem bölgesindeki insanların ihtiyaçlarının devam ettiğini dile getiren Malik Şentürk, "Avrupa Yetim Eli aracılığıyla Almanya Köln'den dört kişi gönüllü olarak geldik. Yaptığınız hayırlardan dolayı çok teşekkür ederiz. Yolladığınız Hayırlar burada destek amaçlı kullanılmaktadır. Mesela şuan ki iftar için. Burada kıyafetler dağıtılıyor, sahurlar hazırlanıyor, kumanyalar dağıtılıyor. Bir çağrıda bulunmak istiyorum: Buradaki kardeşlerimizi unutmayalım. Uzun Zaman geçmiş olsa bile buradaki İnsanlarımız çok zorluklar çekiyor, daha çok desteğe ihtiyaçları var." dedi.

"Yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederiz"

Hayırseverlere teşekkür eden Bünyamin Yetkin, "Avrupa Yetim Eli olarak Köln'den dört kişi gönüllü olarak geldik. Buradaki hedefimiz, topladığımız hayırları değerlendirmektir. Yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Gördüğünüz gibi şuan iftar yemeği dağıtıyoruz. 24 saat çayımız, suyumuz, sıcak çorbamız var. Burada ihtiyaç olan kıyafet dağıtımı var. İftar yemeğinin yanı sıra sahurda dağıtılmak için kumanyalar hazırlanıyor. Burada günlük binlerce insan sıcak aç yiyiyor. Allah yaptığınız Hayırlardan dolayı sizlerden razı olsun mükâfatlandırsın." şeklinde konuştu. (İLKHA)