Aşırı sağcıların zirvesinde Hristiyanlık vurgusu ve haçlı kapanış

Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi harekete geçen 12 aşırı sağ partinin lideri İtalya'nın Milano şehrinde bir araya geldi.

Aşırı sağcıların zirvesinde Hristiyanlık vurgusu ve haçlı kapanış

Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi 12 aşırı sağ partinin lideri cumartesi günü İtalya'nın Milano kentinde bir araya geldi.

Zirvenin kapanışında kürsüye çıkan İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini güçlerini Hristiyan azizlerden aldıklarını ifade etti. Konuşmanın sonunda elindeki haçı öpüp havaya kaldıran Salvini, Fransız aşırı sağcı lider Marine Le Pen'e sarılıp birlikte fotoğraf çektirdi.

Le Pen'in liderliğindeki Rassemblement National (Ulusal Birlik) adlı partinin Fransa'da AP seçimleri yarışını ilk sırada bitirmesi bekleniyor.

İtalya'da popülist Beş Yıldız Hareketi ile aşırı sağcı Lig Partisi'nin oluşturduğu koalisyon Avrupa Birliği ve Euro karşıtı söylemleri ile oylarını artırdı. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde 26 koltuk kazanabilecekleri tahmin ediliyor.

Avusturya'da aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) koalisyon hükümetinin küçük ortağı konumunda ancak bir çok bakan görev başında. Göç konusunda sert tutumuyla bilinen FPÖ AB'den çıkış konusundan fazla söz etmiyor. Rusya ile işbirliği içinde çalışıyor.

Finlandiya'da 'Gerçek Finlandiyalılar Partisi', Danimarka'da aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs), Belçika'da Vlaams Belang'ın da aralarında bulunduğu bir çok yetkili toplantıya katılanlar arasındaydı.

Milano'daki toplantılarda, aralarında Hollanda'da ana muhalefetteki İslam karşıtı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'in de bulunduğu bütün partilerin ortak talebi "daha az göçmen" ve "daha az İslam" olarak ön plana çıktı.

Euronews