Annesinin gözleri önünde: Filistinli zihinsel engelli gencin infazı!

Ruhsal sorunları olan Filistinli genç annesi ile beraber tedavi için gittiği Tel Aviv'deki hastanede tarştığı işgalci israil polisleri tarafından 10 kurşun sıkılarak şehid edildi.

Tel Aviv'e yakın Ara Köyünden 27 yaşındaki ruhsal sorunları olan Mustafa Derviş Yunus tedavi olmak için gittiği Tel Aviv'deki Tel Hashomer hastanesinde koruyucu maske takmadığı için hastanedeki güvenlik görevleri tarafından azarlanıp dışarı atıldı.

Tartışma esnasında Mustafa Derviş Yunus'un kendisini yere yatırmaya çalışanlardan birini hafif bir şekilde yaralamaya çalışması üzerine olay yerinde olan hastane polisleri tarafından Mustafa Derviş'e öldürme kasti ile tam 10 el ateş edildi. Annesinin gözleri önünde hedef gözetilerek kafasında vurularak şehid edildi.

Olay sonrası Yüzlerce Arap vatandaşı ve İşgalci İsrail meclisinde bulunan Arap milletvekilleri protesto gösterisi düzenledi. Yapılan açıklamalarda, gencin ruhsal sıkıntıları olduğu bilindiği halde onunla tartışıldığını, savunmasız genci yerde yatarken bacaklarından vurularak yakalanabileceği yerine bilinçli olarak öldürme niyetiyle başına kurşunlar sıkıldığı bunun bir infaz olduğu dile getirilerek soruşturma açılması talebinde bulunuldu.

Gösteri esnasında, "İsrail ırkçılığı ve ülkedeki Arap vatandaşlarının kolayca öldürülmesini" kınayan pankartlar açıldı.

Habernas