'Annemin elleri ayaklarımdaydı ve can çekişiyordu'

Varil bombası saldırısında ebeveynini kaybeden 14 yaşındaki Muhammed, "Köyüme dönmeyi temenni ediyorum. Annemin ve babamın mezarını ziyaret etmek istiyorum. Fatiha ve Yasin okumak istiyorum." dedi.

'Annemin elleri ayaklarımdaydı ve can çekişiyordu'

Geçen ramazan ayında varil bombası saldırısında ebeveynini kaybeden 14 yaşındaki Muhammed Mustafa, 8 ay önce saldırıdan ailesinden hayatta kalabilenlerle İdlib'in Kensafra köyünden göç etti.

Mustafa, annesini ve babasını geçen ramazanın ikinci gününde iftara dakikalar kala kaybettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Helikopter havadaydı. Ben kaldırıma oturmuş, varilin nereye düşeceğine bakıyordum. Varil bombası atılırken içeriye koştum. Babam bana sarıldı. Varil evimize düşmüştü. Ne olduğunu anlamamıştım. Kendime geldiğimde benim ve kardeşlerimin üstünde evimizin molozları vardı."

"Annemin elleri ayaklarımdaydı ve can çekişiyordu"

Saldırı sonrası ayıldığında çatının çöktüğünü hatırlayan Mustafa, "Annem tam karşımdaydı. Elleri ayaklarımdaydı ve can çekişiyordu. Şehadet getiriyordu." diye konuştu

Mustafa, saldırıdan 3 gün sonra annesini, bayramda da babasını kaybettiğini söyledi.

"Annemin ve babamın mezarını ziyaret etmek istiyorum"

8 ve 5 yaşındaki kardeşlerine destek olmak için çadır kentte inşaatta çalıştığını ifade eden Mustafa, "Sabah saatlerinde evin çevresindeki ördekleri yemledikten sonra işe çıkıyorum.Tuğla ve taş indiriyorum yüklüyorum. Çakıl taşını kürekle yere seriyorum. Yeni kamplar yapılıyor. Yeni insanlar geliyor. Günlük 2 bin ile 2 bin 500 Suriye Lirası (12 TL) arası işe göre değişiyor." diye konuştu.

Kardeşlerine hem babalık hem de analık yaptığını belirten Mustafa, "Köyüme dönmeyi temenni ediyorum. Annemin ve babamın mezarını ziyaret etmek istiyorum. Fatiha ve Yasin okumak istiyorum." dedi.

AA