Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi: Biden, İsrail'in 'devlet terörü eylemine' yanıt vermeli

ABD'deki Müslüman sivil hakları ve savunuculuk grubu olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Joe Biden'ı, İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik "devlet terörü eylemine" yanıt vermeye çağırdı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi: Biden, İsrail'in 'devlet terörü eylemine' yanıt vermeli

CAIR’in yaptığı açıklamaya göre, "Biden insan hayatını umursuyorsa, bu devlet terörü eylemine İsrail rejimine silah akışını derhal durdurarak ve Netanyahu'yu sabote etmeye devam ettiği ateşkesi kabul etmeye zorlayarak yanıt vermelidir." dedi.

Konsey, Siyonistlerin Gazze Şehri'ndeki okula yaptığı saldırının yalnızca Filistinlilere yönelik bir saldırı olmadığını, aynı zamanda dinlerine yönelik bir saldırı olduğunu, özellikle de olayın sabah namazı sırasında gerçekleştiğini belirtti.

Siyonist ordu, cumartesi sabahı erken saatlerde Gazze Şehri'nin el-Daraj semtindeki El-Tabin Okulu'nda sabah namazı sırasında Filistinli cemaati bombaladı. Saldırıda, aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 120'den fazla kişi şehid edildi, onlarca kişi yaralandı.

Siyonist rejime ait savaş uçakları, yerinden edilmiş sivillerin bulunduğu okulu hedef aldığında yaklaşık 200 Filistinli vatandaş sabah namazını kılıyordu.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Bilgilendirme Bürosu, bu korkunç suçun sorumluluğunun ABD'ye ait olduğunu, Siyonist rejimin Washington'dan yeşil ışık almadan böyle bir saldırıyı gerçekleştiremeyeceğini belirtti.

Bu, rejimin Gazze'de son 10 ayda gerçekleştirdiği bir dizi katliamın en korkunçlarından biriydi.

Suç dünya çapında kınanırken, Cezayir, Siyonist rejimin son suçunu araştırmak ve kınamak için BM Güvenlik Konseyi'nden bir toplantı talep etti.

CAIR