Almanların %68'i İsrail rejimine askeri destek verilmesine karşı

Almanya'nın kamu yayın kuruluşu ARD'nin cumartesi günü yayınladığı bir kamuoyu yoklaması, Alman halkının yaklaşık %68'inin hükümetlerinin Siyonist rejime verdiği askeri desteğe karşı olduğunu gösterdi.

Almanların %68'i İsrail rejimine askeri destek verilmesine karşı

Cumartesi günü farklı medya kuruluşlarının aktardığı ankete göre, Almanların yüzde 68'i, devam eden Gazze savaşının Lübnan veya İran'a da sıçraması durumunda İşgalci İsrail'e askeri destek verilmesine karşı çıkıyor. 

Ayrıca, Hamas'ın rejime karşı 7 Ekim'de düzenlediği operasyona İşgalci İsrail'in verdiği askeri tepkinin aşırı olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 57, bu da yüzde 7'lik bir artışa işaret ediyor. 

Almanların onda altısı (%61), Gazze'deki durumdan Siyonist İsrail'i kısmen veya tamamen sorumlu tutuyor.

Raporda, Almanya'nın İsrail'i sürekli desteklediği ve rejime büyük bir silah tedarikçisi olduğu belirtildi. Sadece geçen yıl, İşgalci İsrail'e 326,5 milyon avro değerinde askeri ekipman ihraç etti. 

İşalci İsrail, Filistinli Hamas direniş hareketinin Filistin halkına karşı artan zulmüne misilleme olarak daha önce düzenlediği benzeri görülmemiş El Aksa Fırtınası Harekatı'nın ardından 7 Ekim'de Gazze'ye savaş açtı ve binlerce insanı katletti.

Kaynak: ARD