Amerika’daki en büyük ikinci din 2040 yılına kadar İslam olacak

Pure Research Enstitüsünün araştırmalarına göre İslam, 2040 yılına kadar Amerika’da Hristiyanlıktan sonra ikinci en büyük din olacak.

Amerika’daki en büyük ikinci din 2040 yılına kadar İslam olacak

Ummet Future sitesinin haberine göre, araştırmalar Amerika’da ikinci büyük dinin Hristiyanlıktan sonra İslam olacağını ve Yahudiliği geride bırakacağını gösteriyor.

Bu araştırma Pure Research Enstitüsü tarafından 2022 yılında 40 bin Amerikan vatandaşı arasında yapılan bir anketle yapıldı.

Araştırmaya göre, Amerikan nüfusunun %67’si Hristiyanlığa, %6’sı ise İslam dahil diğer tüm dinlere mensuptur.

Araştırma Yahudiliğin İslam dininin gerisinde kalmasının temel nedeninin Müslüman nüfusun hızla artması olduğuna işaret ediyor.

Bu araştırmaya göre 2050 yılına gelindiğinde Amerika’daki Müslümanların sayısı mevcut nüfusun iki katına çıkacak. Bu arada son kamuoyu araştırmalarına göre Amerikan halkının dini eğilimlerinde de azalma var.

2023 yılında yapılan bir araştırmaya göre Amerikalıların %35’i hiç dindar olmadığını söylerken, %47’si çok dindar olduğunu söylüyor.

Bu araştırmaya göre Müslüman nüfus hızla artıyor ve bu değişiklik, Amerika’daki en büyük ikinci dini grup olarak Yahudilerin yerini Müslümanların almasına neden olacak.