Alman polisi Filistin yanlısı aktivistlerin evlerine baskın düzenledi

Filistin yanlısı aktivistlerin evlerine düzenlenen baskınlarda, cep telefonları, dizüstü bilgisayarları ve diğer veri depolama cihazlarına el konuldu.

Alman polisi Filistin yanlısı aktivistlerin evlerine baskın düzenledi

Almanya polisi, İşgalci İsrail’in Gazze'ye yönelik savaşına karşı muhalefeti bastırmak için son hamlesini yaparak, Berlin'de beş Filistin yanlısı aktivistin evlerine baskın düzenledi.

Polis ve savcılık, evlerine baskın düzenlenen beş kişinin, "İsrail karşıtı olduğu iddia edilen faaliyetler" kapsamında "anti-semitik içerikli" internet mesajları yayınlamak gibi suçlar işledikleri iddiasıyla suçlandığını bildirdi.

Cep telefonları, dizüstü bilgisayarları ve diğer veri depolama cihazlarına el konuldu. Yaşları 18 ile 40 arasında değişen bu aktivistlerin "çevrimiçi yorumlarla şiddeti kışkırtmak" ve "yasaklanmış semboller göstermek" suçlamasıyla yargılandıkları iddia ediliyor.

Gazze'ye yönelik savaşın başladığı tarihten bu yana Filistin yanlısı çevrelerde yapılan sosyal medya paylaşımlarının ve bağlantılı ağların kime ait olduğunun bulunması için soruşturma başlatıldı.

Almanya, Filistin yanlısı aktivisti 'Nehirden Denize' sloganı nedeniyle mahkum etti

Almanya, Gazze'ye yönelik savaşın başladığı günden bu yana Filistin yanlısı duyguları bastırmak için çaba sarf ediyor, hatta "Nehirden Denize" gibi sloganları bile hedef alıyor ve bu sloganı kullananları "anti-Semitik" olarak gördüğü için suçluyor.

Bu durum birçok eleştirmen tarafından anti-Siyonizm ile anti-Semitizmi birbirine karıştırma ve dolayısıyla Filistin yanlısı protestoları "anti-Semitik" olarak nitelendirerek bastırma girişimi olarak görülüyor.

Ağustos ayında Berlin'deki bir mahkeme, 22 yaşındaki Alman-İran uyruklu Filistin yanlısı aktivist Ava Moayeri'yi, Ekim ayında "Nehirden denize, Filistin özgür olacak" sloganını attığı için suçlu buldu. 

Başkan yargıç Birgit Balzer, Moayeri'nin 600 avro para cezası ödemesini emretti. 22 yaşındaki gencin savunma ekibi, mahkumiyetin ifade özgürlüğünün ihlali olduğunu savunurken , yargıç, Gazze'deki adaletsizliğe karşı ve Orta Doğu'da barış için ifade sloganlarıyla sergilenen Ava'nın argümanını reddetti.

ScheerPost'tan Hebh Jamal'ın haberine göre, Alman polisi gecenin bir yarısı Filistin yanlısı aktivistler Said ve Yasemin'in evlerine baskın düzenleyerek eşyalarına el koymuş ve elektronik cihazlarına el koymuştu. 

Alman polisi, Ağustos ayının başlarında sosyal medyada "Nehirden denize Filistin özgür olacak" paylaşımını yapan orta yaşlı bir kadını gözaltına aldı.

Jamal, Almanya'nın İsrail işgalinin bir uzantısı haline geldiğini , Filistinlilerle dayanışmayı engellemek için benzer propaganda ve psikolojik savaş yöntemlerini kullandığını dile getirdi.

Kaynak: almayadeen.net