Afganistan İslam Emirliği: Tüm yıkıcı güçler ezilip yok edilecek

​Afganistan'ın Mezar-ı Şerif şehrinde onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan cami saldırısının planlayıcısı olan DAİŞ mensubu şahıs, Afgan polisin operasyonu sonucu yakalandı.

Afganistan İslam Emirliği: Tüm yıkıcı güçler ezilip yok edilecek

Afganistan İslam Emirliği Özel Kuvvetleri, dün Belh eyaletinin başkenti Mezar-ı Şerif'teki bir camide meydana gelen ve çok sayıda sivil can kaybına yol açan bombalamanın planlayıcısını yakaladı.

Afganistan İslam Emirliğinin resmi haber ajansı Bakhtarnews'de yer alan habere göre Afgan özel kuvvetleri dün geç saatlerde DAİŞ'in üst düzey yetkililerinden Abdulhamid Sengriyar'ın yerini tespit etti ve kaldığı yere baskın düzenledi.

Belh İslam Emirliği'nin yerel yetkilileri, Sengriyar'ın, uzun zamandır arandığı ancak şu ana kadar kaçmayı başardığını söyledi.

Afganistan'da camide şiddetli patlama

Yetkililer, Belh eyaletinin teröristler için güvenli bir bölge olmadığını belirterek, "Bu bölgede ayaklanan tüm yıkıcı güçler ezilip yok edilecek" açıklamasında bulundu.

Sengriyar'ın, dünkü Mezar-ı Şerif saldırısı da dahil olmak üzere Belh eyaletindeki birçok saldırının planlayıcısı olduğu ifade edildi.

Dün, Afganistan'ın kuzeyinde Mezar-ı Şerif kentinde bir Şii camisine yönelik gerçekleştirilen ve DEAŞ tarafından üstlenilen saldırıda, en az 10 kişi hayatını kaybetmiş, 40 kişide yaralanmıştı.