Afganistan'dan 60 milyon dolarla kaçan Eşref Gani BAE'de

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesinin "insani gerekçelerle" ülkeye kabul edildiğini duyurdu.

Afganistan'dan 60 milyon dolarla kaçan Eşref Gani BAE'de

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban'ın Kabil'e ulaşmasının ardından hava yoluyla ülkesini terk etmişti.

Birleşik Arap Emirlikler Dışişleri Bakanlığından yeni yapılan açıklamada, Gani ve ailesinin "insani gerekçelerle" ülkeye kabul edildiği bildirildi.

2014 yılından beri ülkenin cumhurbaşkanı olan Gani, daha önce yaptığı açıklamada, Taliban'a karşı cumhurbaşkanı olarak vatanını savunmaya devam edeceğini duyurmuştu.

Gani'nin ayrıldığını sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile doğrulayan Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ise "Afganistan'ı zor zamanda terk etti. Allah ondan hesap soracak." ifadelerini kullanmıştı.

Eşref Gani 60 Milyon dolarla BAE'ne kaçtı

Afganistan'ın asıl sahibinin kendileri olduğunu savunan Taliban'ın basın ekibinden Abdul Hak Hammad, 'Taliban eski yönetim gibi hırsız ve hain değil. Batı'nın propagandasıyla Taliban'ın adı lekelendi.'

Eşref Gani'yi de "kendi halkı ve milletine ihanet etmekle, devletin malını çalmakla" suçladı.

Abdul Hak Hammad, Gani'nin ülkeden kaçarken yanında 60 milyon dolar götürdüğünü, 40 milyon doların ise Kabil havaalanında kaldığını ileri sürdü.