Afganistan'da emniyet müdürlerine saldırı: 5 ölü

Afganistan'da düzenlenen saldırı ve baskınlarda 2 bölge emniyet müdürü ile birlikte 5 güvenlik görevlisi ölürken, yaşanan çatışmalarda 6 sivil de yaşamını yitirdi.

Afganistan'da emniyet müdürlerine saldırı: 5 ölü

Yerel yetkililer, Paktika iline bağlı Surobi bölge emniyet müdürü Darya Khan Talaş'ın aracının geçtiği sırada yol kenarına yerleştirilmiş olan mayının patlatılması sonucu  emniyet müdürü Talaş ile birlikte 3 güvenlik görevlisinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Taliban olayın sorumluluğunu üstlendi.

Zabul'da Nawbahar bölgesinin emniyet müdürü Sahib Jan ise  Cumartesi günü yol kenarına döşenen mayınlı saldırı da yaşamını yitirmiş, 4 polis memuru da yaralanmıştı.

6 sivil yaşamını yitirdi

Afganistan'ın Kapisa vilayeti Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Abdul Şayik Şuriş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taliban militanlarının, Tagab ilçe merkezine saldırdığını belirtti.

Saldırı sırasında militanlar tarafından atılan roket mermisinin bir eve isabet ettiğini aktaran Şuriş, saldırıda 3 sivilin yaşamını yitirdiğini, 8 sivilin ise yaralandığını söyledi.

Taliban'dan henüz konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Yol kenarına yerleştirilen bomba infilak etti

Uruzgan Valiliği Sözcüsü Zilgey İbadi ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezine yakın bir bölgede yol kenarına yerleştirilen bombanın, sivilleri taşıyan aracın buradan geçtiği sırada patladığını söyledi.

İbadi, patlamada 3 sivilin öldüğünü bildirdi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Tolonews