Afganistan’da alimlerin katıldığı bir konferansa bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Afgan polisi, ülkenin kuzeyindeki Belh eyaletinin başkentinde bazı İslam Emirliği yetkilileri ve bölgedeki alimlerin katıldığı bir konferansı hedef alan bir patlama meydana geldiğini bildirdi.

Afganistan’da alimlerin katıldığı bir konferansa bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Afganistan İslam Emirliği Polisi tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Belh vilayetinde bugün patlama meydana geldiğini duyurdu. Belh polis sözcüsü Muhammed Asif Waziri, ayrıntı vermeden Belh'teki ikinci polis bölgesinde bir patlama meydana geldiğini bildirdi.

Mezar-ı Şerif'te gazeteciler için düzenlenen ve İslam Emirliği yetkilileri ile bölgedeki alimlerin katıldığı konferans alanında meydana gelen bombalı saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre bir güvenlik görevlisi öldü, beş Afgan gazeteci ve üç çocuk yaralandı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Ülkede geçtiğimiz hafta yine Belh vilayetinde, Belh vilayeti valisi Molla Muhammed Davud Muzamel'le yönelik bombalı saldırı eylemi düzenlenmiş, salıdırda Belh Valisi hayatını kaybederken bazı siviller yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DAİŞ üstlenmişti.

Taliban'ın emperyalist ABD işgaline son verekek yönetimi devraldığı 2021 yılından sonra ülkede başta DAİŞ olmak üzere Ahmed Mesud'a bağlı muhalifler çeşitli saldırılar gerçekleştiriyor.

DAİŞ'in bugüne kadar ülkenin farklı şehirlerinde bir çok camiye yönelik düzenlediği bombalı saldırılar sonucu onlarca Müslüman katletildi, yüzlercesi ise yaralandı.