Afganistan'a yardım götüren 'İyilik Treni'nin üçüncüsü yola çıktı

Türkiye'den Afganistan'a 994 ton temel ihtiyaç malzemesi götürecek olan üçüncü "İyilik Treni", Ankara Garı'nda düzenlenen törenle yola çıktı.

Afganistan'a yardım götüren 'İyilik Treni'nin üçüncüsü yola çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlanan Afganistan yardım çalışmaları kapsamında, AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan "İyilik Treni"nin ilk seferini 27 Ocak'ta, ikinci seferini ise 11 Şubat'ta gerçekleştirdi.

AFAD koordinasyonunda yeniden bir araya gelen 19 sivil toplum kuruluşu, Afganistan halkının beslenme, giyinme ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak ve daha insani şartlarda yaşamalarını sağlamak amacıyla "İyilik Treni"nin üçüncü seferini hazırladı.

Afganistan'da halkın gıda malzemeleri başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinin karşılanması için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( Afad ) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. koordinasyonunda 19 sivil toplum kuruluşunun (STK) katkılarıyla düzenlenen kampanyada toplanan insani yardım malzemelerinin bulunduğu "İyilik Treni", Ankara Garı'nda düzenlenen törenle yola çıktı.

Toplam 62 konteynerden oluşan üçüncü İyilik Treni'nde 994 ton gıda, giyim, battaniye, sağlık, hijyen vb. temel ihtiyaç malzemeleri yer alıyor.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, "İyilik Treni", üçüncü seferi için bugün saat 10.00'da Ankara Garı 1. Peron'dan yola çıktı.

Açıklamada, Afganistan Yardım Kampanyasına "AFGANİSTAN" yazıp 1866'ya mesaj göndererek 10 lira katkı sağlanabildiği, AFAD'ın internet sitesinden kredi kartıyla ya da kampanya için açılan banka hesaplarına istenilen miktarda bağış yapılabildiği anımsatıldı.