Afganistan İslam Emirliği'nden büyük ekonomik başarı

Afganistan İslam Emirliği, ülke tarihinde ilk defa bir önceki yönetimlerden kalma elektrik borcunun tamamının nakit olarak ödendiğini duyurdu.

Afganistan İslam Emirliği'nden büyük ekonomik başarı

Emperyalist ABD ve işgal ortaklarının harabeye çevirdiği, ekonomik ve ahlaki bakatlığa sürüklediği Afganistan, kalkınma ve yeniden imar hamlalerini sürdürüyor.

20 yıllık işgale son verdikten sonra hızla ülkeyi toparlanmaya yoluna koyan Taliban öncülüğündeki İslam Emirliği şimdi de yeni büyük bir ekonomik başarıya imza attı.

Ülkede birçok ilke imza atarak dikkatleri üzerine çeken Afganistan İslam Emirliği yönetimi, önceki yönetimlerden ve işgal dönemlerind biriken ülke borçlarını kapatmayı da sürdürüyor.

İktidara geldiklerinden beri ülkede yolsuzluk ve rüşvete karşı büyük bir mücadele yürüten Emirlik bu alanlarda yakaladığı başaralı grafiği diğer alanlarada taşımayı sürdürüyor.

Emirlik yönetiminden yapılan açıklamaya göre, komşu ülkelere önceki dönemlerden kalan 627 milyon dolarlık elektrik borcunun tamamı nakit ödemeyle kapatıldı.

Afganistan Elektrik Şirketi Sözcüsü Hikmetullah Meyvendi tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada da, Afganistan'ın komşularına olan elektrik borcunun ülke tarihinde ilk kez nakit ödemeyle kapatıldığı ifade edildi.

Meyvendi, ülke tarihinde ilk kez Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve İran'a olan elektrik borçlarının nakit ödemeyle yapıldığını ve yaklaşık 627 milyon dolarlık borcun kapatıldığını ifade etti.