Afganistan İslam Emirliği, Amerikan güçlerinin bıraktığı silahların satışını reddetti

Zabihullah Mücahid, Amerika’daki bazı çevrelerin İslam Emirliği’nin Amerikan güçlerinin Afganistan’da bıraktığı silah ve teçhizatı başka kaynaklara sattığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Afganistan İslam Emirliği, Amerikan güçlerinin bıraktığı silahların satışını reddetti

Afganistan İslam Emirliği’nin Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Amerikalı yetkililerin o ülke güçlerinin Afganistan’a bıraktığı silahların başka çevrelere satıldığı yönündeki iddialarını reddetti

Amerika’daki bazı çevrelerin İslam Emirliği’nin Amerikan güçlerinin Afganistan’da bıraktığı silah ve teçhizatı başka kaynaklara sattığı iddiasının doğru olmadığını tweet’le yazdı.

İslam Emirliği’nin sözcüsü, gerçek şu ki, yabancı güçlerin sınır dışı edilmesinden ve İslam Emirliği’nin tam egemenliğinden sonra, tüm silah, teçhizat ve araçlar ülkenin depolarında ve rezervlerinde saklanıyor ve hiç kimsenin kaçakçılık yapmasına veya satmasına izin verilmiyor.

Mücahid, bu iddiaları İslam Emirliği’ne karşı bir komplo olarak nitelendirdi ve Afganistan’daki istikrar hükümetine karşı olan tarafların buna tahammül edemeyeceklerini ve aleyhine propaganda yaptıklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ABD Temsilciler Meclisi dış ilişkiler komitesi başkanı Michael McCall, CNN’e verdiği bir röportajda Afganistan’da kalan silahların Amerika’nın düşmanlarına satıldığını söyledi.