Aday listesini seçim merkezine ileten Hamas da seçim yarışına resmen katıldı

Hamas, 22 Mayıs'ta yapılacak milletvekili seçimlerine katılmak üzere 'Buluşma yerimiz Kudüs'tür' başlıklı aday listesini, Merkez Seçim Kurulu'na teslim etti.

Aday listesini seçim merkezine ileten Hamas da seçim yarışına resmen katıldı

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), 15 yıl gibi uzun bir aradan sonra 22 Mayıs'ta yapılacak milletvekili seçimlerine katılmak üzere "Buluşma yerimiz Kudüs'tür" başlıklı aday listesini, Merkez Seçim Kurulu'na teslim ettiğini bildirdi.

Bir taraftan Hamaslı bir heyet, hareketin aday listesini içeren dosyayı Merkez Seçim Kurulu'nun işgal altındaki Batı Şeria’daki merkezine teslim ederken, diğer taraftan Hamas Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayye, söz konusu dosyayı abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bulunan Seçim Kurulu ofisine iletti.

Hamas’ın önde gelen liderlerinden ve hareketin aday listesi işlerinden sorumlu başkanı el-Hayye, "Buluşma yerimiz Kudüs'tür, başlıklı aday listemizi resmi makamlara sunduk, listemiz onuncu sırada yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Listeyi oluştururken Kudüs’ün ana tema olması için gayret ettiklerini belirten el-Hayye, “Listede, esirlerimizin yanı sıra alanında uzman ve tecrübeli isimler bulunuyor. Beklediğimiz doğrultuda kabul edilir edilmez harekete geçip çalışmalarımızı başlatacağız.” dedi.

Hamas’ın ileri gelen şahsiyetlerinden el-Hayye, aday listesini Merkez Seçim Kurulu'na teslim eden tarafların onurluca yarışması gerektiğini özellikle aktararak, yakında yapılacak genel seçimlerin siyasi bölünmüşlük ile toplumsal kutuplaşmanın son bulmasına vesile olmasını temenni ettiğini vurguladı.

Hayatını Filistin özgürlüğüne adayan işgal zindanlarındaki kahraman esirler ve işgalcilere karşı direniş etmeyi ilke edinen aksiyonlu güçlerin, Hamas’ın aday listesinin üçte birini oluşturduğuna dikkat çeken el-Hayye, seçim sürecinin herhangi bir hukuki boyutunun siyasallaştırılmasına karşı uyarıda bulundu.

Öten yandan konu hakkında açıklamalarda bulunan Hamas’ın el-Bire milletvekili adayı Cemal et-Tavil, “Cenabı Allah’tan, halkımıza ve davamıza hizmet edebilme ve halkımızın kurumlarını ortaklık ve demokrasi temelleri üzerine inşa etmekte bizleri muvaffak etmesini diliyorum. İnşallah seçim süreci, Filistin halkımızın ulusal uzlaşısına vesile olur. Temennim odur ki Kudüs hem bizim hem de bütün insanlığın pusulası olsun.” ifadelerini kullandı.

Seçim treninin yola çıktığını ve seçimleri ileriki tarihlere ertelemenin kabul edilemez olduğunu kaydeden et-Tavil, seçimlere yoğun ilgi gösterdiklerini belirttiği Filistinlilerin, tüm kesimleriyle bu süreci desteklediğini belirterek, “Hiç kimsenin, seçimleri ertelemek veya iptal etmekle siyasi bir intihar adımı atacağını düşünmüyorum.” dedi.

Et-Tavil, seçimlere kayıt oranının yüzde 93'e ulaştığını hatırlatarak, bunun, dünyada eşi benzerine az rastlanan bir oran olmanın yanı sıra Filistinlilerin seçimlere umut bağladığını gösterdiğini söyledi.

Palinfo