Abdulmelik el-Husi: Siyonist rejimin Gazze'deki suçlarında başrolü Amerika oynuyor

Yemen Ensarullah hareketinin lideri; " ABD ve Siyonist rejimin Gazze halkına yönelik saldırganlığı altıncı aydır devam ediyor ve Filistinlilere yönelik bu suçlar ve soykırımlar uluslararası toplumun gözü önünde gerçekleştiriliyor." ifadelerini kullandı.

Abdulmelik el-Husi: Siyonist rejimin Gazze'deki suçlarında başrolü Amerika oynuyor

"Abdulmelik Bedireddin el-Husi" işgal rejiminin Gazze'deki cinayetlerine işaretle, şunları ifade etti: "Gazze halkına yönelik soykırım bir insanlık suçudur ve Gazze'de hiçbir yer işgalcilerin saldırgan saldırılarına karşı güvenli değildir. Siyonist rejim, yasak silahlar kullanarak her şeyi yok etmeyi amaçlıyor."

Yemen Ensarullah Hareketi lideri ; "Uluslararası toplumun Gazze'deki Siyonist rejimin suçları konusundaki sessizliği utanç kaynağıdır ve bu konuda başrolü Amerika oynamaktadır." diye konuştu.

"Husi", Amerikalılar'ın bu utancı taşıdığını ve Siyonist rejimin Filistinlilere karşı işlediği suçlarda birinci derecede ortak olduğunu kaydetti.

Yemen Ensarullah hareketinin lideri şunları kaydetti: Washington, Gazze halkına gökten küçük miktarlarda yardımı havadan indirerek,dünya uluslarını kandırmaya çalışıyor. Aynı zamanda ABD, Gazze'deki Filistinlileri katletmesi için Siyonist rejime onlarca ton silah sağlıyor.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde hedeflerine ulaşamadığına değinen Abdulmelik Bedreddin el-Husi, şunları da vurguladı: İşgalciler Gazze'de ne esirlerini bulabildi, ne de direnişi ortadan kaldırabildi. Öte yandan psikolojik savaş alanında başarısız oldular ve Gazze'deki güçlerinin morali bozuldu.

Husi Lideri'ne göre,  eğer Filistin ve Lübnan'da direniş olmasaydı, düşman İslam ve Arap ümmetine büyük zarar verebilirdi.