ABD'nin Pakistan seçimlerini soruşturma isteğine tepki

Pakistan Parlamentosu, ABD Kongresi'nin ülkede şubat ayında yapılan seçimlerin soruşturulmasına yönelik kararını kınayarak bunu "gerçeklere aykırı" ve Pakistan'ın içişlerine "müdahale" olarak nitelendirdi.

ABD'nin Pakistan seçimlerini soruşturma isteğine tepki

Pakistan Parlamentosu, ABD Kongresi'nin "Pakistan genel seçimlerindeki hile iddialarına ilişkin tam ve bağımsız bir soruşturma" çağrısında bulunan 901 sayılı kararını esefle karşıladığını duyurdu.

Açıklamada, ABD'nin kararı gerçeğe tamamen aykırı olarak değerlendirilerek, Pakistan'ın bağımsız ve egemen bir devlet olarak içişlerine herhangi bir şekilde müdahale edilmesine müsamaha göstermeyeceği vurgulandı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise ABD'nin kararına ilk günden itibaren itiraz ederek "Pakistan'ın bu kararın zamanlaması ve bağlamının ikili ilişkilerin olumlu dinamikleri ile uyuşmadığına ve Pakistan'daki siyasi durum ve seçim sürecinin eksik anlaşılmasından kaynaklandığına inandığını" belirtti.

Bakanlık, "Karar Pakistan'ın içişlerine istenmeyen ve kabul edilemez bir müdahaledir" dedi.

Bu hafta başında ABD Kongresi, Pakistan'daki genel seçimlere hile karıştırıldığı iddialarının tam ve bağımsız bir şekilde soruşturulmasını talep eden bir kararı kabul etmişti.