'ABD'den saldırı gelirse Köfrez'deki bütün üsleri ve İsrail hedef olacaktır'

Devrim muhafızları yaptıkları açıklamada, ABD’ye alan açan ve üs imkanı veren ülkelerden bize saldırı yapılırsa, o ülkeler ve İsrail'de hedefimiz olacaktır.

'ABD'den saldırı gelirse Köfrez'deki bütün üsleri ve İsrail hedef olacaktır'

Devrim muhafızları bu operasyonların bir uyarı niteliğinde olduğunu açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) El Dafra hava üssünden 6 Amerikan savaş uçağının kalkış yaptığı bildirilmesi üzerine Devrim muhafızları sert uyarıda bulundu.

İran Devrim Muhafızları'nın Telegram kanalı üzerinden, İran topraklarının vurulması takdirinde Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail'i hedef almakla tehdit etti.

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün yeni komutanı İsmail Kaani ise, açıklamasında "Şimdi bölgedeki Amerikalıların kemikleri ezildi ve daha yüksek sesle ağlıyorlar" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'ten, Devrim Muhafızlarının Irak'taki ABD üslerine düzenlediği saldırı sonrası ilk açıklama geldi.

Cevad Zarif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İran, vatandaşlarımıza ve üst düzey yetkililerimize korkakça düzenlenen silahlı saldırının ardından Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesine göre meşru müdafaa adına orantılı adımlarını atmış ve tamamlamıştır. Gerilimi tırmandırmak ve savaş istemiyoruz, ancak kendimizi herhangi bir saldırıya karşı koruyacağız." dedi.

TRT, AA