ABD'deki protestolarda silah sesleri yükseliyor: 2 ölü

ABD'nin Wisconsin eyaletinde polisin siyahi Amerikalı Jacob Blake'i vurmasıyla başlayan ve büyüyen protestolarda silah sesleri yükseldi. 3 kişinin vurulduğu, ikisinin hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD'deki protestolarda silah sesleri yükseliyor: 2 ölü

Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Kenosha kentinde beyaz bir polisin siyahi Jacob Blake'i arkadan vurmasıyla başlayarak büyüyen protestoların üçüncü gecesinde ortalık karıştı.

Salı akşam saatlerinde Wisconsin'a bağlı Kenosha’daki adliye binası önünde ''Siyahilerin hayatı önemlidir'' sloganıyla toplanan göstericiler, güvenlik güçleriyle çatıştı. Su şişesi, taş ve havai fişek kullanan eylemcilere polis biber gazı ve plastik mermiyle karşılık verdi.

Akşam 8’de başlayan sokağa çıkma yasağına rağmen kentin sokaklarında devam eden gösterilerde kan dökülen yerse bir benzin istasyonunun önü oldu. Bu mülkü korumak istediklerini söyleyen bir grup silahlı erkek, göstericilerle tartışmaya girdi. Saatler ilerledikçe bölgedeki gerginlik arttı.

Bölgeye gelen polisin çabaları yetersiz kalınca çarşamba gününün ilk dakikalarına doğru benzin istasyonu civarında silahlar ateşlendi. Şerif David Beth vurulan üç kişiden birinin öldüğünü açıkladı. Diğer yaralıların durumu hakkındaysa net bir bilgi paylaşmadı. Şerif Beth, olayla ilgili soruşturmada kamera kayıtlarının incelendiğini de bildirdi.

Daha sonra açıklama yayımlayan Kenosha Polis Teşkilatı, ölü sayısının ikiye yükseldiğini ve üçüncü yaralının hayati tehlikesi olmadığını ifade etti. Vurulanların kimliği hakkında bilgi paylaşımı yine yapılmadı.

AA