ABD, Yemen’deki Ras İsa Petrol Limanı'na saldırdı: En az 17 kişi şehit oldu

ABD’nin Yemen’deki Ras İsa petrol limanına düzenlediği saldırıda en az 17 liman işçisi şehit oldu, onlarcası yaralandı. Saldırı sonrası çıkan yangın büyük ölçüde söndürülürken, ABD ikinci kez aynı bölgeyi hedef aldı.

ABD, Yemen’deki Ras İsa Petrol Limanı'na saldırdı: En az 17 kişi şehit oldu

Yemen’in batısında bulunan El Hudeyde kentindeki Ras İsa petrol limanı, ABD tarafından düzenlenen hava saldırılarının hedefi oldu. Ensarullah Hareketi’ne bağlı El-Mesire televizyonunun Yemen Kızılayı'na dayandırdığı haberine göre, saldırı sonucunda en az 17 liman işçisi ve çalışanı şehit oldu, onlarca kişi ise yaralandı.

El-Mesire, limana yönelik dört ayrı saldırının gerçekleştirildiğini bildirirken, yetkililer açıklanan can kaybı ve yaralı sayısının ilk belirlemelere dayandığını ve sayının artabileceğini ifade etti.

Saldırıların ardından limanda büyük çaplı yangınlar çıktı. Sivil savunma ve kurtarma ekipleri, yangını kontrol altına almak ve yaralıları tahliye etmek için yoğun çaba gösterdi. Yemen Sağlık Bakanlığı, yangının yüzde 80’inin söndürüldüğünü açıkladı.

Ancak ABD’ye ait savaş uçaklarının, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü sırada Ras İsa limanını yeniden hedef aldığı bildirildi.

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin tamamının sivil işçiler olduğuna dikkat çeken Yemen makamları, bu saldırıları "Amerikan saldırganlığı" olarak nitelendirdi ve uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.