ABD-Meksika sınırında keşfedilen tünelden 30 milyon dolarlık uyuşturucu çıktı

ABD-Meksika sınırını birleştiren bir tünelde değeri 30 milyon dolara yakın (yaklaşık 200 milyon TL) uyuşturucu ele geçirildi.

ABD-Meksika sınırında keşfedilen tünelden 30 milyon dolarlık uyuşturucu çıktı

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) tarafından yapılan açıklamada, Tijuana'dan başlayıp San Diego'daki bir depoya ulaştığı doğrulanan bu yerin "ileri derecede gelişmiş" bir tünel olduğu belirtildi.

Ortalama 9 metre derinliğe, 610 metre uzunluğa ve 90 cm genişliğe sahip tünel, "güçlendirilmiş duvarlar, havalandırma, aydınlatma ve yeraltında raylı sistemle" donatılmış halde bulundu.

Uyuşturucunun toplam değerinin en az 29,6 milyon dolar (yaklaşık 197 milyon TL) olduğunu teyit eden yetkililer, "dedektiflerin yaklaşık 590 kilogram kokain, 39 kilogram metamfetamin, 7,7 kilogram eroin, 1 ton 360 kilogram marihuana ve yaklaşık bir kilogram fentanile el koyduğunu" belirtti.

ABD'li ve Meksikalı yetkililer ocak ayında, iki ülke sınırında şimdiye kadar kazılmış en uzun kaçakçılık tünelini açığa çıkarmıştı.

Söz konusu bu tünelin uzunluğu bin 313 metreyken, bir önceki rekor 2006'da keşfedilen 904 metrelik başka bir tünele aitti.

İndependent