Abbas yönetimi İşgalci İsrail'i aratmıyor: 50 gözaltı

Filistin Yönetimi güvenlik güçleri, sebepsiz yere 50 kişiyi siyasi gerekçelerle gözaltında tutmaya devam ediyor.

Abbas yönetimi İşgalci İsrail'i aratmıyor: 50 gözaltı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçleri Batı Şeria’da ihlallerini sürdürüyor ve aralarında öğrencilerin ve aktivistlerin de bulunduğu 50 kişiyi siyasi gerekçelerle gözaltında tutmaya devam ediyor.

Bu arada, Birzeit Üniversitesi öğrencilerinin siyasi tutuklamaları protesto için üniversite kampüsünde 19 gün önce başlattıkları oturma eylemi de sürüyor.

Filistin Yönetimi güvenlik güçleri Filistinli direnişçi Muhammed El-Cuneydi’nin silahına el koydu ve kardeşini gözaltına alarak Eriha Cezaevi’ne gönderdi.

Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin ayrıca eski esir Sellum Cevde’yi, öğretmen ve aktivist Süheyb Ebu Sabit’i ve Burgin beldesi sakinlerinden eski esir Muhammed Iyd Cevad’ı 2 gündür, Samid Abdullah ve Nizar Benat cinayetinin tanığı Muhammed Mecdi Benat ile yaralı eski esir Eşref Ebu Faur’u 3 gündür gözaltında tuttuğu kaydedildi.

Filistin Yönetimi güvenlik güçleri, 4 gündür sebepsiz yere gözaltında tuttuğu eski esir ve siyasi tutuklu Velid Ramazan’ın gözaltı süresini 15 gün uzattı.

Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin El-Halil Üniversitesi öğrencilerinden Kusay Taha Asafira ve Baha Ez-Zuhur’u 4 gündür ve Diriyye ailesinin fertlerinden 5 kişiyi de siyasi sebeplerle 5 gündür gözaltında tuttuğu belirtildi.