Abbas güçlerinden El-Beşir'in ailesine tehdit

Camide çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretmekten dolayı Filistin Yönetimi'nin güvenlik organları tarafından tutuklanan siyasi tutuklu Ala Fehmi El-Beşir'in ailesine baskılar yapılıyor.

Abbas güçlerinden El-Beşir'in ailesine tehdit

Camide çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretmekten dolayı Filistin Yönetimi'nin güvenlik organları tarafından tutuklanan siyasi tutuklu Ala Fehmi El-Beşir'in annesi Koruyucu Güvenlik'ten, kızlarını savunma ekibini çekmemeleri durumunda kendilerini de tutuklayacaklarına dair tehditte bulunulduğunu söyledi.

Anne yaptığı açıklamada, savunma ekibini çekmeleri için hem kendisine hem de kızına birkaç kez baskı yapıldığını ve halen Koruyucu Güvenlik birimi tarafından sürekli tehdide maruz kaldıklarını söyledi.

Anne şöyle konuştu: "İki gün önce beni Koruyucu Güvenlik'ten aradı ve Ala'nın savunma ekibini çekmem için tehditte bulundular. Aksi takdirde beni de tutuklayacaklarını ve dosyamın kendilerinde hazır olduğunu söylediler."

Anne, kızı Ala'nın Koruyucu Güvenlik'ten 25 kişilik bir grup tarafından Osman bin Affan Camisi'nden tutuklandığını, onu tutuklamaya gelenlerin caminin hürmetine de riayet etmediklerini, herhangi bir arama veya tutuklama belgesi göstermeden camiye baskın düzenleyip kızını götürdüklerini ifade etti.

Ala'nın annesi, güvenlik görevlilerinin Ala'yı tutukladıktan sonra ailenin bütün efradının elektronik eşyalarına el koyduklarını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi