5’inci takas gerçekleşti: İşgal zindanlarındaki 30 Filistinli daha özgür oldu

Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, Gazze'de halkın da tanık olduğu bir ortamda beşinci esir grubunu teslim etti. Esirlere karşılık 15'i kadın ve 15'i çocuk olmak üzere 30 Filistinli esir işgal zindanlarından özgürlüğüne kavuştu.

5’inci takas gerçekleşti: İşgal zindanlarındaki 30 Filistinli daha özgür oldu

İşgalci rejimle varılan esir takası kapsamında Gazze'deki direniş grupları, ellerindeki esirlerin bir kısmını daha teslim etti.

Bu akşamki teslimata, bir öncekilerden farklı olarak bu kez Kudüs Seriyyeleri de katıldı.

Teslimat noktasına birlikte gelen Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri mücahitleri, halkın yoğun teveccühüyle karşılaştı.

Mücahitler, burada esir grubunun beşincisini Kızılhaç yetkililerine teslim etti.

Kudüs Seriyyeleri, konu hakkında bir açıklama yaparak, "sivillerden oluşan bir grup esiri teslim ettiklerini" duyurdu.

Teslim edilen esirlerin 2'si yabancı uyruklu 12 kişi olduğu, Refah Sınır Kapısı'na götürüldükleri ardından Kerem Şalom kontrol noktasına geçerek işgal yetkililerine teslim edildikleri ifade edildi.

30 FİLİSTİNLİ DAHA ÖZGÜR!

İşgalci esirlerin teslim edilmesinin ardından 15'i çocuk olmak üzere 30 Filistinli esirde işgal altındaki Beytunya'da bulunan Ofer zindanından çıkarılarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne teslim edildi.

Kızılhaç, Filistinli esirleri otobüslerle Ramallah'a ve Kudüs'e götürerek serbest bıraktı.

Yüzlerce Filistinli, Ramallah kentinde serbest bırakılan esirleri karşılamak için toplandı. Esirler için sloganlar atan halk, direnişe desteklerini bildirdi.

Bu arada sabah erken saatlerde işgal polisi, serbest bırakılmadan önce bazı Kudüslü tutukluların ailelerinin evlerine baskın düzenledi ve onları herhangi bir kutlama veya toplantı düzenlememeleri konusunda uyardı.

Yerel kaynaklar, işgal kuvvetlerinin işgal altındaki Kudüs'ün Silwan, Al-Issawiya ve Al-Tur kasabalarında serbest bırakılan çok sayıda esirin evine baskın düzenlediğini bildirdi.

Öte yandan işgal kuvvetlerinin, Ramallah'ın batısındaki Beytunya kasabasında vatandaşların arazisi üzerine kurulan "Ofer" hapishanesinin yakınındaki mahallelere düzenlediği baskında, bir genç yaralandı, onlarca kişi de atılan gazlardan etkilendi.