40 Alman milletvekili, yasadışı yerleşim merkezlerinin ürünlerine karşı imza attı
BAE ve Bahreyn'in Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin ürünlerini ithal etme kararı verdiği bir dönemde, 40 Alman milletvekili onurlu bir duruş sergileyerek bu ürünlerin AB pazarlarına girişini yasaklayan bir bildiriyi imzaladı.
Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi 40 Alman milletvekili, İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria ve Golan Tepeleri'nde yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinden ithal edilen ürünlerin Avrupa Birliği pazarlarına girişini yasaklayan bir bildiriyi imzaladı.
Filistin’in Avrupa Birliği’ndeki Büyükelçi Yardımcısı Adil Atiyye yaptığı basın açıklamasında, 40 Alman milletvekilinin imzaladığı bildirinin, Avrupa Birliği’nin ticaretten sorumlu üyesi Valdes Dombrovski’ye teslim edildiğini ve söz konusu bildiride işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinde üretilen ürünlerin Avrupa Birliği pazarına girmesini önleyen Avrupa ve Dünya Ticaret Örgütü hukukunun uygulanmasının talep edildiğini belirtti.
Açıklamasında Atiyye, bu yaklaşımın, Avrupa Parlamentosu'ndaki tüm siyasi blokların ortak arzusu olduğunu ve bildiriye imza atan vekillerin aynı zamanda Avrupa Birliği'nin 14 üye ülkesini temsil ettiğini sözlerine ekledi.
Geçtiğimiz haftalarda ise Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Filistinlilere ait toprakları işgal etmek suretiyle kendilerine alan açan fanatik Yahudi yerleşimcilerin yasa dışı kabul edilen Yahudi yerleşim merkezlerinde imal ettiği bazı ürünleri satın almak için anlaşma imzaladığını bildirmişti.
İşgalci İsrail, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da BAE ve Bahreyn ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı. Normalleşme anlaşmasından bu yana BAE ile İsrailli şirketler arasında çeşitli anlaşmaların ve sözleşmelerin imzalandığına ilişkin sık sık açıklamalar yapılıyor.
Diğer taraftan Bahreyn Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Zayid ez-Zeyyani de İşgalci İsrail ile yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinde üretilen ürünler arasında ayrım yapmayacaklarına vurgu yaparak, bu ürünlerin "İsrail'de üretildi" olarak kabul edileceğini açıklamıştı.
Palinfo