1. Nükleer Enerji Zirvesi başladı

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, "İlk Nükleer Enerji Zirvesi, 300'den fazla üst yönetici, girişimci, bilim insanı ve sivil toplum temsilcisinin yanı sıra 37 siyasi lideri bir araya getiriyor." dedi.

1. Nükleer Enerji Zirvesi başladı

Enerji güvenliğini artırmak ve temiz enerjiye geçişi hızlandırmakta nükleer enerjinin rolüne dikkati çekmek amacıyla düzenlenen 1. Nükleer Enerji Zirvesi başladı.

Brüksel'deki Expo Center'da Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ve Belçika hükümetinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1. Nükleer Enerji Zirvesi'nin açılışında konuşan Belçika Başbakanı Alexander De Croo, nükleer enerjinin net sıfır hedefini 2050 yılına kadar yakalamakta önemli bir rol oynayacağını söyledi.

İklim değişikliğinin sonuçlarının giderek daha görünür hale geldiğini anımsatan De Croo, "Küresel ısınmayla mücadele konusunda zaman kaybedemeyiz." dedi.

De Croo, sürdürülebilir büyüme için hızlı, güvenli ve karbon nötr enerjiye ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, enerji karışımında nükleerin de gerektiğini vurguladı.

"Belçika en genç nükleer enerji santrallerinin faaliyet sürelerini 10 yıl daha uzatma kararı aldı." diyen De Croo, "Küçük modüler rektör (SMR) araştırmalarına 100 milyon avro yatırım yapıyoruz." ifadesini kullandı.

De Croo, "Bu ilk Nükleer Enerji Zirvesi, 300'den fazla üst yönetici, girişimci, bilim insanı ve sivil toplum temsilcisinin yanı sıra 37 siyasi lideri bir araya getiriyor." diye konuştu.