İran: Gazze'de barbarlık ve vahşet tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, siyonist varlığın Gazze Şeridi'ndeki barbarlık ve vahşetinin tüm dünyanın gözü önünde devam ettiğini vurguladı.

İran: Gazze'de barbarlık ve vahşet tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor

Kenani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda işgalcilerin Şifa Hastanesinin bir binasını bombalayarak yıktığına ilişkin görüntülere yer vererek değerlendirmelerde bulundu.

 Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki barbarlığı ve vahşeti tüm dünyanın gözü önünde 167 gündür aralıksız devam ettiğini belirten Kenani, "Uluslararası forumlar elleri kolu bağlı bir şekilde duruyor ve sadece tutumlarını, görüşlerini dile getirmekle yetiniyorlar!" dedi.

Gazze'de yaklaşık 32 bin kişinin şehit edildiğini, 74 bin kişinin üzerinde insanın da yaralandığını ve kurbanların  yüzde 72'sinden fazlasının kadın ve çocuklardan oluştuğunu hatırlata Kenani, "Siyonist işgal ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yönelik kuşatması dördüncü gününü geride bıraktı. Bu sabah, bu varlığın askerleri Şifa Hastanesi'nin özel binasını bombalayarak tamamen yok etti." ifadelerini kullandı.

Tarihin, uluslararası toplumun gözleri önünde yaşanan bu bariz ve pervasız vahşeti anlatmakta söz bulamadığını söyleyen Kenani, "Destekçiler ve tüm bu vahşet ve gaddarlık karşısında sessiz kalanlar kendilerinden utanmalı ve uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi'ni Amerika ve Siyonist varlığa olan bağımlılığından kurtarmak için acil bir plan düşünmelidir." dedi.