Zelenskiy'nin müzakere çağrısına Kremlin'den yanıt: Not ettik!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e müzakere masasına oturma teklifi yaptı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Zelenskiy'nin görüşme talebini not ettik.” dedi.

Zelenskiy'nin müzakere çağrısına Kremlin'den yanıt: Not ettik!

Ukrayna lideri Zelenskiy, Telegram hesabında yayınlanan görüntülü konuşmasında, "Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'na (Vladimir Putin) bir defa daha seslenmek istiyorum. Gelin, insanların ölmelerini durdurmak için müzakeremasasına oturalım" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı başlatmasının 2. gününde Rus birlikleri başkent Kiev'e ilerliyor. 

Zelenskiy'nin çağrısına Kremlin'den yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "Zelenskiy'nin görüşme talebini not ettik. Putin ile Zelenskiy arasında bir temas olasılığı konusunda bir yorumda bulunamayız. Elbette Zelenskiy'i Ukrayna Devlet Başkanı olarak tanıyoruz. Kiev'den beklentimiz aynı, duruşumuzda değişiklik yok." dedi.

Peskov ayrıca, "Batı'nın yaptırımlarına, Rusya’nın çıkarları doğrultusunda yanıt verileceğini belirterek, “Elbette misilleme önlemleri gelecek. Uygulanan kısıtlamaların analiz edilmesi gerekiyor. Bu analizde asıl amaç kendi çıkarlarımız olacaktır. Sadece kendi çıkarlarımıza göre hareket edeceğiz.” diye konuştu.