Zebihullah Mücahid: Ekonomik alanda güzel sonuçlar var

İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, son zamanlarda sıklaşan diplomatik ve ticari ziyaretlerin “Afganistan’ın izole olduğu iddialarını çürüttüğünü ortaya çıkardığını söyledi.

Zebihullah Mücahid: Ekonomik alanda güzel sonuçlar var

İslam Emirliğine karşı temkinli bir yaklaşım söz konusu olsa da diplomatik ilişkiler artmaya başladı. Bununla beraber büyük şirketler iş yapmak için ziyaretlerini sıklaştırdı.

Bu konuda iyi gelişmelerin olduğunu belirten İslam Emirliği sözcüsü Zebihullah Mücahid, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Ülkenin başkenti son dönemde çok sayıda diplomatik temsilcinin ve yabancı heyetin ziyaretine sahne oldu.

Bu arada İslam İşbirliği Teşkilatı milletvekili ve beraberindeki heyetin, Rusya, Malezya, Kazakistan, Türkmenistan ve Avrupa Birliği diplomatlarının İslam Emirliği yetkilileriyle yaptığı ziyaret anlamlıdır.

Aynı şekilde Ulaştırma Bakan Vekili Hamidullah Akhundzadeh başkanlığındaki Afgan heyetinin Özbekistan'ın Tirmaz şehrinde önemli bir toplantıya katılması İslam Emirliği'nin geniş çapta kabul gördüğünü, ilişkilerin sağlamlaştığını gösteriyor.

Söz konusu ilişkiler her geçen gün genişlemekte ve etkinliği artmaktadır.

Bu çabalar diplomatik sistemin faaliyetini ve genel olarak İslam Emirliği'nin çok yönlü ilişkilerinin sonuç vermeye başladığını göstermektedir.

Ayrıca bu toplantıların ve önemli ziyaretlerin Afganistan açısından ekonomik alanda güzel sonuçları var.

Bazı kişilerin Afganistan'ın izole olduğu, ekonomisinin bozulduğu ve diğer ülkelerle ilişkilerinin güvence altına alınamayacağı yönündeki kanaatlerinin yalan olduğu ortaya çıktı.

Artık Afganistan'ın hem siyasi hem de ekonomik anlamda yukarıya doğru adımlar attığı ve bu çabaların artırılarak hızlandırılacağı açıkça ortaya çıkmıştır.”