Yeniden Refah Partisi: Gelecek Partisi’nden HÜDA PAR ve Saadet Partisi ile dörtlü ittifak teklifi aldık

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Başkanı Sakartepe, Millet İttifakı’nda yer alan Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi’nden ittifak teklifi aldıklarını açıkladı.

Yeniden Refah Partisi: Gelecek Partisi’nden HÜDA PAR ve Saadet Partisi ile dörtlü ittifak teklifi aldık

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Başkanı Sakartepe, Millet İttifakı’nda yer alan Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi’nden ittifak teklifi aldıklarını; Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve HÜDA PAR ile birlikte 4’lü ittifak kurulması için öneride bulunulduğunu duyurdu.

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’ni 6’lı masanın dışına çıkaracak teklifin kulislere ayrı bir hareketlilik getireceği öngörülüyor.

Sakartepe, şunları söyledi:

“Bundan bir ay kadar önce Gelecek Partisi temsilcileri, HÜDA PAR ve Saadet Partisi’nin içerisinde yer aldığı bir ittifak modelini bize sundu. Tabi dört ayrı teklifi gündemimize almadık. Yeniden Refah Partisi olarak şu andaki hakim hava, muhterem genel başkanımızı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterip seçime girmek. Ama konu yetkili kurullarımıza geldiğinde nasıl bir karar verilir, o günkü memleketimizin ihtiyaçları ne olur, önceliğimiz o olacak. Bu noktada verilmiş belirli bir kararımız yok. Sadece teklifler var. Tek başımıza seçime girecekmişiz gibi partimizi hazırladık.” 

Sakartepe, seçim kararı alındığı takdirde ittifaklarla ilgili konuyu yeniden gündeme alıp ona göre karar vereceklerini bildirdi.

Dogruhaber