Yeni Zelanda'da saldırıya uğrayan camiye yeni tehdit mesajı yollandı

Yeni Zelanda'da 51 Müslümanın şehit edildiği camiye saldırının yıl dönümü öncesinde tehdit mesajı gönderildi.

Yeni Zelanda'da saldırıya uğrayan camiye yeni tehdit mesajı yollandı

Yeni Zelanda'da geçtiğimiz yıl aşırı sağ ırkçı terör saldırısına uğrayan camilerden birine yeniden tehdit mesajları gelmeye başladı.

Yeni Zelanda polisinin Salı günü yaptığı açıklamaya göre Christchurch şehrinde bulunan ve silahlı saldırıda 51 kişinin şehit edildiği El-Nur Camii'ne gelen yeni tehdit mesajları ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Saldırının birinci yıl dönümü olan 15 Mart tarihi yaklaşırken gelen tehdidin üst seviyede şifreleme korumasına sahip olan mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden yapıldığı belirtildi.

Aktarılan bilgilerde mesajda caminin önünde bir araba içinde yüz maskesiyle oturan bir kişinin fotoğrafı bulunduğu, fotoğrafın üzerinde silah emojisi yer aldığı ve fotoğrafın altında da tehdit mesajlarının yazılı olduğu kaydedildi.

Yeni Zelanda polisi: Çok yakınız

Emniyet yetkilisi John Price Yeni Zelanda radyosuna verdiği demeçte olayı son derece ciddiye aldıklarını, gerekli takibin gerçekleştirildiğini ve yakın süre içerisinde bu kişiye ulaşılacağını açıklayarak "Bu kişiyi bulmaya çok yakınız" ifadesini kullandı.

Yeni Zelanda 15 Mart'ta bu terör saldırısının kurbanlarını anmak için Christchurh başta olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde törenlere hazırlanıyor.

Başbakan Ardern: İnanmakta zorlanıyorum

Başabakan Jacinda Ardern tehdit mesajının ortaya çıkmasının ardından açıklama yaparak "Tüm yaşananlardan sonra hala toplumumuzdaki Müslümanların böylesi nefret suçlarına maruz kaldıklarına inanmakta zorlanıyorum." dedi.

AFP