Yemen'de ateşkes memnuniyetle karşılandı

Yemen'deki Husiler, Hudeyde'de hükümet ile yapılacak ateşkesi memnuniyetle karşıladı.

Yemen'de ateşkes memnuniyetle karşılandı

Yemen'deki Husiler, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in ülkenin stratejik liman kenti Hudeyde'de tırmanan çatışmalara son verilmesi yönündeki çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Twitter üzerinden yayımladığı mesajda, "BM Temsilcisinin Stokholm Anlaşmasına bağlı kalınması açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Abdusselam, Husilerin BM Misyonundan Hudeyde'de anlaşmanın uygulanmasına destek olmasını, olumlu ve etkili bir rol almasını beklediğini belirtti.

Yemen'in batısında yer alan, stratejik öneme sahip Hudeyde, günlerdir hükümete bağlı güçler ile Husiler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Hudeyde ilinin özellikle Durayhimi ve Hays bölgelerinde tırmanan çatışmalarda her iki taraftan da çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor.

BM Yemen Özel Temsilcisi Griffiths ise bugün yaptığı yazılı açıklamada, Hudeyde'deki askeri gerginlik ve sivil kayıpları büyük endişeyle takip ettiğini belirterek, çatışmaların bir an önce durdurulması ve Stockholm Anlaşması'na uyulması çağrısında bulundu.

AA